honey bee lyrics

Ne pronat e dobishme te mjaltit dhe bletet osah, bumblebees dhe milingonat.

Interesante - bletet dhe mjalte

Bletari qe nga lashtesia

Nga paraardhesit e lashte sllave gjuajtur per mjalte e bleteve te egra. Demtimit te dhembeve me bletet kontrolluar gjate gjithe vitit, qe do te bjere ne to jane identifikuar sa me shume te jete e mundur. Sepse ne nje fushe mund te fitojne nje te disa gjahtare, mjalte, kishte nje porosi per te vene nje trungu peme me simbole uritur jane gjetur. Pak me vone, pervec nje gjueti te thjeshte per mjalte, filluan te shfaqen fitim Bletarise: ata filluan te shikojne nga afer per te hollows bosh, dhe me mjete te ndryshme (herbs, pjese e huall mjalti) per te joshur ata ne mizeri.

Por kjo nuk ishte mjaft njerez, dhe ata filluan me disa duplyatami peme te zgjeruar te pershtaten me nevojat tuaja (ne nje lartesi prej 1-1,5 m dhe nje diameter prej rreth 50 cm). Per kete qellim, zgjedhur nje peme shume te fuqishme te jetojne, moshen 150-300 vjet. Ne krye te slats uritur apo shufra druri bashkangjitur te jete e bashkangjitur atij kreher bletet. Hyni ne uritur mbyllur dy bushings, i cili u caktua radhe, te cilat jane gjithashtu te mbuluara dhe kjo u la per dizajn 2-3 vjet, qe do te jete i uritur dhe muret ishin te mbuluara me shtresa te thata prej druri te vdekur. Pas kesaj nivel u hap dhe lejohet te gjej qendrimit ne te. Banesa te tilla, koloni te banuara u be i njohur si "bordit."

U krijuan tokat bortnicheskie, numri i te cileve arriti ne 60 - 100 bord, i vendosur ne nje distance prej 20 km. Per komoditetin e pchelohozyaystva filloi te perdore ne shkalle te vogel mekanizimit, per shembull, "lezivom" - e cila ka qene perdorur per vzbiraniya me i pershtatshem per peme te gjata, vetem nje blete e kishte rrjete fytyres, sewn nga floket e kalit bisht, thika per prerje huall mjalti. Bortnik domosdoshmerisht te kete ndihmes te cilet mund te mbrojtur, ose dosjen ne kohen e duhur me ndihmen e pajisjeve te nevojshme litar. Niveli i bletarise filloi te rritet me te larte dhe te larte. Bletareve duhet te kujdeset per fermen e tij, te marre masa per mbrojtje nga arinjte, heqjen e rezervave mjaltit bere me racional, duke marre parasysh nevojat e vete bee.

Ne vjeshte ka pasur nje perzgjedhje te vecante te familjeve te cilet jane hedhur poshte, jane te dobet, si ato me ka shanse per nje dimer te suksesshme, dhe te forte, te hahet si me shthurur ne stoqe dimrit. Left ne fuqine mesatare e kolonive bee qe jane ne gjendje per te siguruar vetveten dhe mjalte e tyre mjeshtrave. Mesatare e 48 kg ishin marre ne bord. mjalte. Bordi, prere nga nje peme rene u be i njohur si nje koshere. Pra, si te bejne koshere te tilla eshte shume me e lehte dhe me i pershtatshem se nje dalte i uritur ne nje pozite te veshtire ne lartesi te madhe.

Keto urtikarie jane vetem varur ne nje lartesi prej hollows. Me pas ata filluan te bere edhe nje zone e vecante ne peme dhe vendosur ate ne nje koshere disa. Te dhenat e historianeve te atyre viteve mund te shihet ne bletari shume e perparuar eshte ne X-XIV. Ne kete pike u perhap "ferme blete" - nje zone te rrethuar e territorit e cila ishte vendosur ne toke nje koshere me blete disa. Ka pasur kuverte - te cilat jane ekzaminuar me anen e gjeresise care prej rreth 10 cm dhe duplyanki qe kane me tavan dhe dysheme. Nje etape te re ne zhvillimin e Bee ne Rusi eshte shfaqja periudha e Kornizes zgjua e pare - 1814. Kur nje i njohur bletar PI

Prokopovich menge shpikur nje zgjua - nje kuti me nje trashesi te murit 44-66mm, width 311 mm, 533 mm Length.. dhe nje lartesi prej 1-1,2 m. zgjua i perbere nga tre kate, secila prej te cilave eshte futur ne anen e mbyllur bordet - bushings. Deget huall mjalti me te ulet - zogjte pjese - bashkangjitur line - snozam, dhe ndarje e siperme u mbush me kete kuader. Deri ne krye te departamentit te grumbullimit te mjaltit u nda nga ndarja e ulet, por me ardhjen e mbledhjes se ndarjes mjalte eshte hequr, dhe bletet jane magazinuar ne kuadrin e nektar. Ndersa ka qene shume shkencetare shquar te cilet kane studiuar bee dhe zhvillimin e mjeteve te reja, e cila lehteson bletareve te punes se tyre te veshtire. Bazuar ne materialet e

, zogjte nektar, zgjua, mjalte mbledhjes dhe bletarise


Copyright mjalte.strob.info All Rights Reserved

Mjalti eshte shume i dobishem.